viernes, 25 de noviembre de 2011

ELS PRODUCTES DE L'HORT: ELS RAVES

ELS RÀVECS


Generalment els raves es consumeixen crus com a aperitius, de vegades amb un raig d’oli, sal i pebre, d’altres acompanyats amb salses.

Arrel globulosa de color vermell.

La carn interior és blanca. Sabor lleugerament picant.

Es de la família: Hortalissa d’arrel.

Són plantes anuals o bianuals, si se sembren a la tardor no floreixen fins la primavera, si se sembren a la primavera floreixen abans de l'estiu.
Tenen les fulles senceres, primer es desenvolupen en forma de roseta i quan s'espiguen fan una tija d'uns 40 cm d'alt i floreixen en forma de raïm amb flors habitualment blanques formades per quatre sèpals, fan fruit en síliqua (tavella, bajoca o beina) amb diverses llavors petites i rodones.

Les arrels es distingeixen entre la part comestible superior i engruixida i la inferior més prima i més profunda. La mida de les arrels en la seva part comestible varia entre fins 40 cm en els raves pròpiament dit fins poc més de 2 cm en els ravenets més xics. La forma pot ser allargada o més o menys arrodonida i el color més usual és el vermell o vermell i blanc però també n'hi ha de negres, blancs o grocs.

RECEPTES:

Salsa de raves
Ingredients:
- 2 manats de raves (10-12 raves cada manat)
- 200 ml. de nata líquida
- 50 gr. de sucre glass
- sal i vinagre

Pelar, rentar i ratllar els raves, afegir-hi la nata líquida i el sucre i batre-ho.
Corregir de sal i posar-hi unes gotes de vinagre (compte!).
Servir fred.

Acompanya cloïsses, salmó fumat...

No hay comentarios:

Publicar un comentario