ELS RÀVECS
Generalment els raves es consumeixen crus com a aperitius, de vegades amb un raig d’oli, sal i pebre, d’altres acompanyats amb salses.
Arrel globulosa de color vermell.
La carn interior és blanca. Sabor lleugerament picant.
Es de la família: Hortalissa d’arrel.
Són plantes anuals o bianuals, si se sembren a la tardor no floreixen fins la primavera, si se sembren a la primavera floreixen abans de l'estiu.
Tenen les fulles senceres, primer es desenvolupen en forma de roseta i quan s'espiguen fan una tija d'uns 40 cm d'alt i floreixen en forma de raïm amb flors habitualment blanques formades per quatre sèpals, fan fruit en síliqua (tavella, bajoca o beina) amb diverses llavors petites i rodones.
Les arrels es distingeixen entre la part comestible superior i engruixida i la inferior més prima i més profunda. La mida de les arrels en la seva part comestible varia entre fins 40 cm en els raves pròpiament dit fins poc més de 2 cm en els ravenets més xics. La forma pot ser allargada o més o menys arrodonida i el color més usual és el vermell o vermell i blanc però també n'hi ha de negres, blancs o grocs.
RECEPTES:
Salsa de raves
Ingredients:
- 2 manats de raves (10-12 raves cada manat)
- 200 ml. de nata líquida
- 50 gr. de sucre glass
- sal i vinagre
Pelar, rentar i ratllar els raves, afegir-hi la nata líquida i el sucre i batre-ho.
Corregir de sal i posar-hi unes gotes de vinagre (compte!).
Servir fred.
Acompanya cloïsses, salmó fumat...
Arrel globulosa de color vermell.
La carn interior és blanca. Sabor lleugerament picant.
Es de la família: Hortalissa d’arrel.
Són plantes anuals o bianuals, si se sembren a la tardor no floreixen fins la primavera, si se sembren a la primavera floreixen abans de l'estiu.
Tenen les fulles senceres, primer es desenvolupen en forma de roseta i quan s'espiguen fan una tija d'uns 40 cm d'alt i floreixen en forma de raïm amb flors habitualment blanques formades per quatre sèpals, fan fruit en síliqua (tavella, bajoca o beina) amb diverses llavors petites i rodones.
Les arrels es distingeixen entre la part comestible superior i engruixida i la inferior més prima i més profunda. La mida de les arrels en la seva part comestible varia entre fins 40 cm en els raves pròpiament dit fins poc més de 2 cm en els ravenets més xics. La forma pot ser allargada o més o menys arrodonida i el color més usual és el vermell o vermell i blanc però també n'hi ha de negres, blancs o grocs.
RECEPTES:
Salsa de raves
Ingredients:
- 2 manats de raves (10-12 raves cada manat)
- 200 ml. de nata líquida
- 50 gr. de sucre glass
- sal i vinagre
Pelar, rentar i ratllar els raves, afegir-hi la nata líquida i el sucre i batre-ho.
Corregir de sal i posar-hi unes gotes de vinagre (compte!).
Servir fred.
Acompanya cloïsses, salmó fumat...
No hay comentarios:
Publicar un comentario